Stevanović: Uskoro u svim bolnicama ekipe za vakcinaciju VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 12:29

Stevanović: Uskoro u svim bolnicama ekipe za vakcinaciju VIDEO

Beograd -- Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović izjavio da će uskoro u svim bolnicama biti formirane ekipe za vakcinaciju.

On je nakon sastanka sa ministrom zdravlja i direktorima kovid bolnica, rekao i da se po broju novoobolelih vidi da je situacija u Srbiji sa koronavirusom nešto mirnija. Takođe je rekao da će se gledati da KBC Zvezdara izađe iz kovid sistema.

Stevanović je rekao da se u svim kovid bolnicama radi na smanjivanju kapaciteta i mobilisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesta za nekovid pacijente.

"U najkraćem vremenskom periodu, gledaćemo da iz kovid sistema izadje KBC Zvezdara, da se vrati nekovid pacijentima. Trebaće nam prilično vremena, jer su kapaciteti još popunjeni, i to neće biti za dva, tri ili četiri dana, ali je dobra vest da smo krenuli u tom pravcu", rekao je Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

On je istakao i da je glavni zadatak da se, koliko je moguće, pomogne vakcinacija opšte populacije. Stevanović je najavio da će uskoro u svim bolnicama biti formirane ekipe za vakcinaciju.

"Do sada su po pitanju vakcinacije, glavni teret organizacije uz 'Batut', Ministarstvo zdravlja i institute za javno zdravlja, podnele u domovima zdravlja. Od danas će krentuti i obuka kolega i ekipa iz bolnica, kliničko-bolničkih centara, i za vrlo kratko će u svim bolnciama biti formriane vakcinaclne ekipe", rekao je Stevanović.

To će, istakao je, omogućiti da se vakcinacija brže sprovede i da se iskoriste vakcine, koje imamo i koje će tek pristizati. Takođe, Stevanović je rekao i da je upućen zahtev svim zdravstvenim ustanovama da pošalju spiskove opreme koja je istrošena maksimalnim radom i korišćenjem za proteklih godinu dana, i koja će biti obnovljena.

"Planirana je velika nabavka opreme, one za standardnu dijagnostiku, rendgena, magnetnih rezonanci, skenera, ali i kreveta. To radimo sa Svestkom bankom", rekao je Stevanović.

Sve informacije o epidemiji koronavirusa u Srbiji iz minuta u minut pratite OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stevanović: Uskoro u svim bolnicama ekipe za vakcinaciju

Izvor: Radio 021, 26.Jan.2021

Direktor Infektivne klinike u Beogadu i član Kriznog štaba Goran Stevanović izjavio da će uskoro u svim bolnicama biti formirane ekipe za vakcinaciju...On je nakon sastanka sa ministrom zdravlja i direktorima kovid bolnica, rekao i da se po broju novoobolelih vidi da je situacija u Srbiji nešto...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.