SAD se otvaraju za međunarodne putnike, ali sa potvrdom o vakcinaciji

Izvor: VOA, 20.Sep.2021, 18:15

SAD se otvaraju za međunarodne putnike, ali sa potvrdom o vakcinaciji

Sjedinjene Države će, početkom novembra, ponovo dozvoliti ulazak u zemlju putnicima iz Kine, Indije, Velike Britanije i mnogih drugih evropskih zemalja koji su primili vakcine protiv Kovida 19, saopštila je Bela kuća, čime su ukinute stroge restrikcije uvedene zbog pandemije početkom prošle godine.  Bela kuća planira da dozvoli ulazak putnicima iz drugih zemalja, koji nisu američki državljani, a koji od proleća 2020. nisu mogli da dođu u Ameriku, saopštio je koordinator Bele kuće za odgovor na koronavirus Džef Zajnc.  Američke restrikcije prvo su uvedene putnicima iz Kine u januaru 2020, odlukom tadašnjeg predsednika Donalda Trampa, a narednih meseci su proširene na druge zemlje, bez jasnih parametara kada ih, i kako - ukinuti.  Predsednik Džo Bajden u aprilu ove godine je uveo nove putne restrikcije za Indiju, i zabranio većini neameričkih državljana da ulaze u SAD.  Tramp je u januaru planirao da ukine restrikcije evropskim zemljama ali je Bajden promenio taj plan. SAD trenutno ne dozvoljavaju ulazak većini neameričkih državljana, koji su u poslednjih 14 dana bili u Britaniji, 26 zemalja Šengena u Evropi, Irskoj, Kini, Indiji, Južnoj Africi, Iranu i Brazilu.  Postojaće određeni izuzeci za politiku vakcinacije, rekli su zvaničnici, što se odnosi i na decu koja još ne mogu da se vakcinišu. Nova pravila se ne odnose na putnike koji dolaze kopnenim putem iz Meksika i Kanade. Aviokompanije su mesecima lobirale kod Bele kuće da se ukinu restrikcije ali nisu uspele da ih ukinu na vreme za letnju sezonu. Bela kuća je u julu saopštila da je zabrinuta zbog visoko infektivne delta varijante i rasta broja slučajeva Kovida-19 u Americi. Od tada se nedeljni prosek prijavljenih slučajeva Kovida 19 u SAD više nego udvostručio. 

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD se otvaraju za vakcinisane međunarodne putnike

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2021

Sjedinjene Države će početkom novembra ponovo dozvoliti ulazak u tu zemlju putnicima iz Kine, Indije, Velike Britanije i mnogih drugih evropskih zemalja koji su primili vakcine protiv COVID-19, saopštila je 20. septembra Bela kuća. Ovim su ukinute stroge restrikcije uvedene zbog pandemije početkom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

SAD će u novembru ukinuti ograničenja za međunarodna putovanja

Izvor: Danas, 20.Sep.2021

SAD će od početka novembra dozvoliti ulazak svim putnicima iz inostranstva pod uslovom da su u potpunosti vakcinisani protiv korona virusa, saopštila je danas Bela kuća.

Nastavak na Danas...

Fauči: Amerika još bez odluke o ulasku sa AstraZenekom

Izvor: Blic, 21.Sep.2021, 15:15

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Faučii saopštio je da nije još odlučeno da li će SAD dozvoljavati ulaz putnicima iz Velike Britanije i Evropske unije koji su primili vakcinu protiv kovida-19 koju su razvili AstraZeneka i Univerzitet u Oksfordu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.