Ruska nazalna vakcina protiv koronavirusa štiti 6 meseci

Izvor: B92, 29.Okt.2021, 13:45

Ruska nazalna vakcina protiv koronavirusa štiti 6 meseci

Vakcinacija nazalnom vakcinom protiv koronavirusa biće na šest meseci, ne češće, izjavio je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg.

„Ovo pitanje je još potrebno izučiti, ali u svakom slučaju, vakcinacija neće biti češća od jednom u šest meseci, možda i ređe“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Gincburg za Sputnjik.

On je ranije rekao da će imunizacija vakcinom sputnjik V, a zatim i revakcinacija nazalnim preparatom verovatno obezbediti potpunu zaštitu ne samo od teškog toka kovida 19, već i od zaraze koronom.

Sredinom oktobra je Ministarstvo zdravlja Rusije dozvolilo klinička ispitivanja nazalne vakcine protiv koronavirusa koju je napravio centar „Gamaleja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruska nazalna vakcina protiv virusa korona štiti 6 meseci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2021

Vakcinacija nazalnom vakcinom protiv virusa korona biće na šest meseci, ne češće, izjavio je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg...„Ovo pitanje je još potrebno izučiti, ali u svakom slučaju, vakcinacija neće biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.