Protivio se vakcinaciji, dobio boginje i završio u bolnici

Izvor: B92, 20.Mar.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivio se vakcinaciji, dobio boginje i završio u bolnici

Član italijanske krajnje desničarske partije Severne lige i jedan od glasnih protivnika vakcinacije Masimilijano Fedriga završio je u bolnici, i to zbog boginja

Fedriga je objavio da je četiri dana bio u bolnici pošto je prošle nedelje dobio boginje.

"Dobro sam. Sad sam kod kuće i oporavljam se, svima se zahvaljujem", napisao je Fedriga na društvenim mrežama pošto je otpušten iz bolnice, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britanski "Independent".

Fedriga je jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji dece pre polaska u školu.

Podseća se da je Fedriga isticao da roditelje ne bi trebalo "prisiljavati" da vakcinišu decu.

On je priznao da su njegova deca vakcinisana, a takođe je i porekao da je eksplicitno protiv vakcinacije. Ipak, tvrdio je da prisiljavanje roditelja da vakcinišu svoju decu nije najbolji način u borbi protiv epidemije.

"Uvek sam govorio da sam za vakcinu i da je za postizanje rezultata neophodno poverenje roditelja, a ne nametanje. Kritičari su čak rekli da ću dobiti boginje od dece, a ne shvataju da su moja deca vakcinisana, kao što sam rekao u mnogim intervjuima", rekao je Fedriga u jednom od ranijih intervjua.

Ovaj slučaj prokomentarisao je i poznati italijanski lekar Roberto Burioni, koji je poželeo Federigi brz oporavak, ali i iskoristio njegov slučaj da ukaže na važnost vakcinacije.

"Jedini način da izbegnemo ovu tragediju jeste vakcinacija kako bismo sprečili cirkulaciju ovog opasnog virusa", napisao je Burionio na Fejsbuku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.