Uvode vanredno stanje; protesti moraju da prestanu – premijer hitno saziva vladu

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 18:03

Uvode vanredno stanje; protesti moraju da prestanu – premijer hitno saziva vladu

Ontario -- Kanadska provincija Ontario proglasila je vanredno stanje zbog protesta konvoja kamiona koji blokiraju saobraćaj.

Premijer Ontarija Dag Ford proglasio je vanredno stanje jer protesti konvoja kamiona i dalje ometaju saobraćaj i sprečavaju transport robe preko kanadske granice.

Ford je to saopštio u petak, rekavši da će sazvati sednicu vlade i "koristiti zakonska ovlašćenja da hitno donese naredbe" koje će zaštititi međunarodne granične prelaze, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i auto-puteve serije 400, aerodrome, mostove, luke i železničke pruge u pokrajini.

Novčane kazne za nepoštovanje će biti teške, rekao je premijer, sa maksimalnom kaznom od 100.000 dolara i kaznom do godinu dana zatvora.

"Sazvaću vladu da iskoristim zakonska ovlašćenja da hitno donese naredbe koje će kristalno jasno pokazati da je nezakonito i kažnjivo blokirati i ometati kretanje robe, ljudi i usluga duž kritične infrastrukture", rekao je Ford.

Ford je takođe potvrdio u četvrtak da je pokrajina uspešno podnela zahtev za sudski nalog za zamrzavanje raspodele donacija prikupljenih putem onlajn prikupljanja sredstava za konvoj, koji protestuje zbog mandata vakcinacije i drugih mera protiv kovida 19. Takođe je predviđeno da Vrhovni sud Ontarija sasluša zahtev za zabranu koja bi sprečila demonstrante da blokiraju most Ambasador.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vanredno stanje u Ontariju, još uvek blokiran prelaz sa SAD

Izvor: RTS, 11.Feb.2022

Kanadska pokrajina Ontario proglasila je vanredno stanje zbog višednevnih protesta kamiondžija protiv obavezne vakcinacije, saopštio je premijer Ontarija Dag Ford. . "Sazvaću Vladu kako bih iskoristio zakonska ovlašćenja za hitno donošenje uredbi kojima će se kristalno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.