Izvor: Luftika.rs, 11.Feb.2022, 10:49

Pritvor za novosadsku doktorku koja je prodavala lažne potvrde o vakcinaciji

Doktorka Doma zdravlja u Novom Sadu D.P.U. (42) osumnjičena je da je izdavala lažne potvrde o imunizaciji protiv koronavirusa i njoj je određen pritvor do 30 dana.
Pritvor je određen i za S. A. (42), koji je osumnjičenoj doktorki navodno dostavljao lične podatke za sebe i druge osobe, a da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su bili svesni da su te potvrde lažne.
M. B. (31) koji se tereti za falsifikovanje isprave braniće se sa slobode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Osumnjičena K. B. (37) je u bekstvu i za njom je izdata poternica.
Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, troje osumnjičenih je juče (10. februar) saslušano, nakon čega je predložen pritvor.
Tužilaštvo je navelo da će dokaze u ovom slučaju prikupljati posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, i to hitno.
Hapšenje je usledilo nakon prijave pacijenta u kojoj se navodi da je doktorka za novac izdavala lažne potvrde o vakcinaciji.
Kako se sumnja, D. P. U. je, iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile.
Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja žena za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali doktorki lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druge osobe, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.
Na vest o hapšenju reagovao je i Dom zdravlja Novi Sad. Oni su naveli da je pokrenuta interna kontrola rada koja je ukazala na zloupotrebu.
„Rad Doma zdravlja ‘Novi Sad’, najveće ustanove primarne zdravstvene zaštite u Srbiji, bio je, i ostao, primer ali i podstrek da se poverenje dato od građana zadrži. Dom zdravlja ima dobre radnike, profesionalce koji požrtvovano rade svoj posao i zarad njih ne želimo ni senka na njih da padne. Vreme pandemije, za nas često ratno vreme, pokazalo je pravu sliku zajednice i pojedinca. Toleranciju za pojave koje bacaju svetlo sumnje nismo, niti ćemo imati“, naveo je Dom zdravlja u saopštenju, koje prenosi 021.
Dodali su da će „kao odgovorna ustanova, koja je preko 700 dana uključena u borbu protiv korona virusa“, uvek biti na raspolaganju državnim organima i time zaštiti i građane i zaposlene.
Erik Klepton odbija da svira koncerte na kojima se zahteva dokaz o vakcinaciji

Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Bojat: O lažnim potvrdama vakcinacije informacije stigle od građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2022

Policija je danas saslušala doktorku Domu zdravlja u Novom Sadu i još nekoliko osoba za koje se sumnja da su lažirali potvrde o vakcinaciji, rekao je za RTV direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojan i dodao da su prve informacije o ovom krivičnom delu dobili od građana...Do sada u procesu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.