Preporuka zbog gužvi: Bez poziva eUprave ne dolaziti na Novosadski sajam

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 11:00

Preporuka zbog gužvi: Bez poziva eUprave ne dolaziti na Novosadski sajam

Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad", Nenad Vukas, kaže za 021.rs da od 8 do 14 časova dolazi 2.500 ljudi na drugu dozu vakcine, a od 14 do 20 časova 2.000 osoba sa pozivom eUprave na prvu dozu kineske Sinofarm vakcine.

Prema njegovim rečima, imaju dovoljne količine Fajzera, Sputnjika V, Astrazeneke i Sinofarm vakcine za svakoga ko želi, ali da građani, ukoliko im nije urgentno, sačekaju neki od narednih dana kako se ne bi pravile još veće gužve.

Podsetimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se pozivanje građana na vakcinaciju sprovodi preko Beograda i eUprave, a da novosadski Dom zdravlja obezbeđuje osoblje koje daje vakcine i da na Sajmu ima deset kabina koje zajedno mogu po satu da vakcinišu od 200 do 400 ljudi, prenosi portal 021.rs.

Veće gužve zbog revakcinacije kineskim vakcinama se očekuje i naredna dva dana kada bi trebalo da dođe do 3.700 građana.

U Novom Sadu je do sada prvu dozu vakcine primilo više od 185.000, a drugu dozu oko 85.000 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.