PRVA DOZA VAKCINE ŠTITI 33 ODSTO: Preliminarni podaci se još ispituju

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 15:14

PRVA DOZA VAKCINE ŠTITI 33 ODSTO: Preliminarni podaci se još ispituju

Podaci pristigli iz Izraela ukazuju da prva doza štiti 33 odsto

Zamenik britanskog Zajedničkog odbora za vakcinaciju i imunizaciju, profesor Entoni Harnden, rekao je da njihovi eksperti ispituju podatke iz Izraela, koji ukazuju da samo jedna doza vakcine štiti 33 odsto.

- Podaci iz Izraela su preliminarni, uključuju PCR testiranja, asimtomatske i simptomatske slučajeve. Međutim, statistički metodi koje su koristili nisu baš jasni. Pažljivo ćemo ispitati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njihova istraživanja, ali u ovom trenutku smo čvrsti da odlažemo drugu dozu vakcine, kako bismo spasili što više života - rekao je Harnden za Skaj, a preneo Gardijan.

On je kazao da je moguće da će ljudi morati da primaju vakcinu svake godine, kako bi bili imuni na mutacije virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.