PLANETA ZAVRĆE RUKAVE: U Rusiji vakcinacija počela, u Britaniji od 14, Amerikanci čekaju dozvolu, Nemačka ne žuri

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2020, 00:41

PLANETA ZAVRĆE RUKAVE: U Rusiji vakcinacija počela, u Britaniji od 14, Amerikanci čekaju dozvolu, Nemačka ne žuri

Vakcinacija građanstva protiv kovida 19. počela je u petak u Rusiji, a sledeća zemlja koja planira masovno cepljenje svojih podanika je Velika Britanija, 14. decembra, najavljuje vlada u Dauning stritu.

Kraljica Elizabeta je u nedelju potvrdila da će među prvima zavrnuti rukav, kao i pre nje četiri predsednika SAD - najnoviji, Džo Bajden, Barak Obama, Džordž Buš i Bil Klinton. U Sjedinjenim Državama u utorak, sredu i četvrtak, kada će se prve doze "Fajzerove" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vakcine protiv virusa korona dati pacijentima, Federalna institucija za hranu i lekove razmatraće zahteve "Fajzera", zatim "Moderne" i "Oksford - Astra Zeneka" vakcina i očekuje se da će cepiva dobiti zeleno svetlo.

Poslednji podaci iz SAD govore o oko 1,8 miliona dnevnih testova na kovid, dok je u bolnicama 101.000 zraženih.

Moskva je u subotu započela široko vakcinisanje vojnika i drugih visokorizičnih grupa, po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina od srede. Gradonačelnik Moskve je tvrdio da se u petak više od 5.000 ljudi prijavilo u prvih pet sati registracije. Rusija je sada prijavila ukupno više od 2,4 miliona slučajeva, četvrti su na svetu, iza SAD, Indije i Brazila, a ispred Francuske.

Inače, prema medijima, najdrastičnija zaključavanja se ponovo beleže u Americi, konkretno u Kaliforniji gde je guverner Geri Njusam naredio zatvaranje svega sem prodavnica hrane i restorana koji obroke isporučuju na šalteru. U Kaliforniji se nastavlja i tiha pobuna okružnih šerifa koji neće da budu "batina"za građane i ovi čuvari reda sve češće se protive restrikcijama.

U Francuskoj, koja je teško pogođena virusom, prve masovne vakcinacije se očekuju od 15. decembra, a u Nemačkoj, prema pisanju "Blumberga" neće biti masovnog vakcinisanja do leta. Ministar Jens Špan rekao je da će se Nemci vakcinisati do jeseni 2021.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.