ONI SU DELILI NAROD, MI NISMO Srbija ponudila vakcine svima na KiM, ali su prištinske vlasti to odbile

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 13:34

"ONI SU DELILI NAROD, MI NISMO" Srbija ponudila vakcine svima na KiM, ali su prištinske vlasti to odbile

Govoreći o izdvajanjima Srbije za KiM, naveo je i da je uloženo u objekte SPC kao i u 246 kulturnih manifestacija

Predsendik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je do sada u srpskim sredinama na KiM 25.500 ljudi vakcinisano, a više od 22.600 primilo je drugu dozu.

Starijih od 60 godina drugu dozu je primlo 67 odsto građana, rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije i ukazao da je Srbija ponudila vakcine svima na KiM, ali da su prištinske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasti to odbile. "Oni su delili građane, mi nismo", napomenuo je i doda da je zato vakcinacija morala da se izmesti u okolne opštine u centralnoj Srbiji.

Napomenuo je da je dodatna pomoć od 3000 dinara za vakcinisane kao i paketi pomoći bila obezbeđena i za građane na KiM.

Govoreći o izdvajanjima Srbije za KiM, naveo je i da je uloženo u objekte SPC kao i u 246 kulturnih manifestacija.

Naveo je da je u te projekte među kojima je i 37 manastira i crkava, kao i narodne kuhinje uloženo 248 miliona dinara.

Vučić je precizirao da je uloženo u radove u manastiru Gračanica, od 72.520 miliona dinara, a za Visoke Dečane, 19.399 miliiona dinara.

Ukazao je da prištinske vlasti ne priznaju ni svoje sudske odluke kada je u pitanju zemljište tog manastira, a svakog dana stižu pretnje iz Prištine i drugih krajeva, napominjući da se tu čuvaju koreni srpstva.

Vučić je naveo d aje uloženo u radove i u manastir u Brnjaku, bogosloviju Kirila i Metohije, Pećku patrijaršija 31 milion dinara, kao i za Banjsku, manastir Devič, Budisavce, Bogorodicu Ljevišku...

Napominje da je ulagano i za bezbednost dece u školama, kao i u zdravstvo navodeći nova sanitetksa vozila i posao za više od 90 lekara i više od 400 medicisnkih sestara.

Posebno je istakao pomoć za natalitet u srspkim sredinama, 10.000 dinara za svako novorođeno dete. Kaže da je dato 22 miliona dinara za 2.249 dece.

Vucić najavljuje da će vladi uputiti zahtev da u srpskim sredinama poveća sredstva za novorođenu decu.

Kada je u pitanju poljoprivreda naveo je da je ove godine izdvojeno 750 miliona dinara, za mehanizaciju, stočni fond... i da je pomoć dobilo 1600 poljoprivrednih domaćinstava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.