Nova strategija u Španiji: Za mlađe od 55 godina samo jedna doza vakcine

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 14:59

Nova strategija u Španiji: Za mlađe od 55 godina samo jedna doza vakcine

Španske zdravstvene vlasti saopštile su danas da će mlađi od 55 godina koji su imali infekciju koronavirusom primiti samo jednu dozu vakcine, šest meseci posle oporavka.

Španija je u potpunosti vakcinisala zdravstvene radnike, korisnike domova za negu i zaposlene u njima, ukupno 1,2 miliona od 47 miliona stanovnika.

Pored toga, 2,4 miliona ljudi primilo je jednu dozu, a sada se vakcinišu strariji od 80 godina i policija.

U novoj strategiji za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vakcinaciju takođe se navodi da će Fajzerovu i Moderninu vakcinu primati stariji od 60 godina, a Astrazenekinu osobe od 45 do 55 godina starosti.

Sa današnjom 8.341 novom infekcijom i 329 smrtnih slučajeva od korona virusa, ukupan broj zaraženih porastao je na skoro 3,2 miliona i više od 69.000 umrlih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.