Na području Severnobanatskog okruga vakcinisano preko 40.000 građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 13:50

Na području Severnobanatskog okruga vakcinisano preko 40.000 građana

Na području Severnobanatskog okruga do sada je vakcinisano preko 40.000 građana, dok je od tog broja drugu dozu vakcine primilo više od 32.000 stanovnika. Tom brzinom vakcinacije, nadležni očekuju da bi građani Kikinde, u kojoj je vakcinisano više od 20.000 građana, trebalo da steknu koletivni imunitet za oko tri nedelje.

Epidemijska situacija na području Severnobanatskog okruga znatno je bolja i broj aktivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slučajeva svakodnevno opada. Trenutno je aktivno svega preko 300 slučajeva zaraze u šest opština što je rezultat pridržavanja mera i vakcinacije. Sticanje koletivnog imuniteta, pa samim tim i popuštanje mera, raduje i mlade, očigledno željne društvenog života. Normalizacija situacije raduje i kikindske privrednike, pogotovo najteže pogođene sektore poput ugostiteljstva i turizma. Preduzetnici kažu da su tri najvažnija faktora uticala na znatno bolju privrednu sliku, ukazujući na državnu pomoć privredi, na vakcinaciju i pravovremene mere kriznog štaba. U protivnom, bi, kažu , izgubili na desetine hljada radnih mesta.

''Imamo nadu, polako se otvaraju svi objekti, turističke agencije primaju sve više poziva, svi se vraćaju poslu koji su radili ranije. Nadamo se svi da će za mesec dana doći na svoje mesto'' – kaže Dragoljub Repac, član Saveta preduzetnika Srbije.

Na području Severnobanatskog okruga do sada je vakcinisano preko 40.000 građana, dok je od tog broja drugu dozu vakcine primilo više od 32.000 stanovnika. Nadležni očekuju da bi građani Kikinde, u kojoj je vakcinisano više od 20.000 građana, a revakcinisano 17.000, trebalo da steknu koletivni imunitet za oko tri nedelje.

''Očekujemo da u naredne tri nedelje dostignemo cifru od 50 odsto vakcinisanih stanovnika i da onda možemo da očekujemo znatno povoljnije stanje u odnosu na virus i naravno da se nadamo normalnom životu pre pandemije'' – dodaje Milivoj Linjački, načelnik Severnobanatskog okruga.

U Kikindi je aktivno više od 100 slučajeva zaraze, dok su u opštini Kanjiža zabeležena 64 slučaja. U opštini Senta prijavljeno je 46 slučajeva, u Čoki 40, a u Adi 36. Najmanje je u Novom Kneževcu gde je prijavljeno je 15 aktivnih slučajeva zaraze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.