NEMCI PRELOMILI: Vlasti dale zeleno svetlo, povećavaju upotrebu ove vakcine

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 14:48

NEMCI PRELOMILI: Vlasti dale "zeleno svetlo", povećavaju upotrebu ove vakcine

Nemačka u sprovođenju kampanje vakcinacije zaostaje za Velikom Britanijom i SAD.

Nemačka namerava da poveća upotrebu vakcine kompanije AstraZeneka, nakon što su vlasti te zemlje prošle nedelje dale "zeleno svetlo" za njeno korišćenje kod osoba starijih od 65 godina.

Kako navodi AP, stotine hiljada doza vakcine proteklih nedelja je skupljalo prašinu zbog ograničenja u vezi s tim ko može da primi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovu vakcinu i nedoumica koje su imale osobe koje ispunjavaju uslove za dobijanje vakcine.

Prema navodima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, Nemačka je do sada dobila 2,1 milion doza vakcine AstraZeneka, ali je upotrebila samo 721.000.

U Berlinu se danas otvara šesti centar za vakcinaciju na nekadašnjem aerodromu Tempelhof, na kojem će se davati samo AstraZenekina vakcina.

Do nedelje u Nemačkoj je dato 5,2 miliona doza vakcine, a obe doze je primilo 2,5 miliona ljudi, što je oko tri odsto ukupnog broja stanovnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.