Makron uporan sa video-porukama; obraća se građanima VIDEO

Izvor: B92, 06.Avg.2021, 17:46

Makron uporan sa video-porukama; obraća se građanima VIDEO

Pariz -- Predsednik Francuske Emanuel Makron cele nedelje na društvenim mrežama postavlja svoje kratke video-snimke u kojima građane poziva na vakcinaciju.

Makron, koji je na godišnjem odmoru na jugu Francuske, upućuje video-poruke na Instagramu i Tiktoku, omiljenim društvenim mrežama mladih ljudi. U tim porukama objašnjava šta su vakcina i sanitarna propusnica, koja će od 9. avgusta biti obavezna za ulazak u većinu zatvorenih javnih mesta.

Francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik sebe snima u opuštenom ambijentu, udobnoj odeći, prikazujući se kao običan građanin, a ne kao predsednik u odelu i kravati.

"Primite vakcinu, primite vakcinu, primite vakcinu! To je pitanje građanstva. Sloboda važi samo ako je sloboda drugih očuvana", rekao je Makron u poslednjoj poruci danas emitovanoj na Instagramu.

"Primite vakcinu ako volite svoje bližnje, prijatelje, braću, sestre i roditelje. Hvala, hrabro i lepo provedite ovo leto", dodao je francuski predsednik.

Sanitarna propusnica, koja podrazumeva dokaz o vakcinaciji, preležanoj bolesti, ili negativni test na koronavirus, obavezna je od 21. jula za ulazak u zdanja kulture i zabave, kao što su muzeji, pozorišta, ili bioskopi i u kojima nema više od 50 ljudi.

Ta propusnica od 9. avgusta biće obavezna za restorane, barove i duža putovanja autobusom, vozom i avionom. Sanitarnu propisnicu osporavaju mnogi Francuzi koji vikendom održavaju proteste. Prošle subote okupilo se više od 200.000 ljudi širom zemlje, a za sutra su najavljena nova okupljanja.

U Francuskoj je gotovo 54 odsto građana potpuno vakcinisano, ali poslednjih dana raste broj zaraženih koronavirusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.