Lutrija vaučera za vakcinaciju, svaki deseti tiket dobija 500 evra

Izvor: B92, 20.Jan.2022, 12:07

Lutrija vaučera za vakcinaciju, svaki deseti tiket dobija 500 evra

Beč -- Iako je na korak da usvoji obaveznu vakcinaciju Austrija je organizovala i podsticaje za sve koji se dvoume, između ostalog spremaju vaučere od 500 evra

Parlament je u četvrtak konačno odlučio o obaveznoj vakcinaciji. Pored obaveze vakcinacije, predviđeno je još podsticaja za imunizaciju. To znači da one koji se odluče vakcinisati treba nagraditi, prenosi Kurirer.

Vlada i koalicija dogovorile su sveobuhvatan paket. Pored kancelara Karla Nehammera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i vicekancelara Vernera Koglera, u četvrtak ujutro u parlamentu se pojavila i liderka SPÖ-a Pamela Rendi-Vagner kako bi učestvovala u zajedničkom predstavljanju paketa vrednog milijardu evra. Neosi podržavaju projekat, ali nisu bili prisustvovali prezentaciji.

Vlada će uložiti milijardu evra u lutriju tokom koje će se od 15. marta izvlačiti vaučeri za kupovinu među svim vakcinisanim osobama. Svaka pojedinačna vakcinacija povećava šanse za dobitak, prema Nehameru, svaki deseti tiket će osvojiti vaučer od 500 eura.

Paket podsticaja za vakcinaciju trebalo bi da bude predložen u četvrtak kao predlog rezolucije u Parlamentu. U isto vreme se odlučuje o zahtevu za vakcinacijom. Vlada planira i sistem finansijskih podsticaja za opštine. Na one sa stopom vakcinacije od 80 posto, raspodeliće se osnovni iznos od 75 miliona evra, 150 miliona ide onim opštinama sa 85 odsto, čak 300 miliona evra onim sa 90 posto.

Kao primer, Nehamer je naveo prosečnu opštinu sa 3.000 stanovnika. Ako takva dostigne kvotu od 80 posto trebalo da dobije 30.000 evra, 85 posto joj donosi 60.000 evra, a 90 posto 120.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.