LETOVALIŠTE KOJE OTVORENIH RUKU OČEKUJE SRPSKE TURISTE: Treba vam samo lična karta i dobra volja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 14:06

LETOVALIŠTE KOJE OTVORENIH RUKU OČEKUJE SRPSKE TURISTE: Treba vam samo lična karta i dobra volja (FOTO)

Za letovanje u Neumu nije potreban PCR test ni potvrda o vakcinaciji

Neum je prošle godine bio domaćin mnogobrojnim srpskim turistima koji su koristili, u to vreme jedinstvenu, priliku da mogu da letuju u zemlji za koju im nije bio potreban PCR test.

I ove godine će biti tako, zahvaljujući međusobnom dogovoru između BiH i Srbije. Za letovanje u jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru treba vam samo lična karta i dobra volja!

A iz Neuma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poručuju da je spreman za turističku sezonu i da željno iščekuje raširenih ruku goste iz Srbije. Raznovrsna ponuda i ove godine obogaćena je i kulturno-zabavnom manifestacijom "Neumsko leto", a vredni domaćini su pred sezonu proširili šetalište koje vodi do samih plaža. Leto će, po svemu sudeći, podsećati na ona pre korone.

Prošle godine Neum je zabeležio rekordnu posećenost zahvaljujući relaksiranim merama za građane Srbije ali i pristupačnim cenama. Cene su ove godine ostale na nivou prošlogodišnjih. Kapaciteti su ograničeni ali još uvek ima mesta za sve zainteresovane.

Apartman za prosečnu porodicu od četiri člana u špicu sezone kreće se od 50 do 80 evra.

Zaraženih gotovo i nema, a u toku je i vakcinacija stanovništva. Svi hoteli su dezinfikovani.

Bistro i čisto Jadransko more i ugodna klima izdvajaju Neum, nekadašnje mondensko letovalište visokih političkih funkcionera Bosne i Hercegovine. Ono što su Brioni u Hrvatskoj, to je Neum za BiH.

Gradić ima muzej, galeriju i lepu crkvu Gospe od Zdravlja. Noćni život je raznovrstan, a blizina Dubrovnika i Mostara (na 70 km udaljenosti) dodaje njegovoj ponudi još jednu dimenziju. Preko puta Neuma je i hrvatsko poluostrvo Pelješac, do sve tri destinacije može se otići na jednodnevni izlet.

Neum još zovu "bosanski Monako" jer ima drugu najkraću obalu na svetu (22 km) a prema gradiću od 5.000 stanovnika priroda je bila darežljiva - Pelješac ga čuva od jakih vetrova, more je pogodno za ronjenje a u blizini je i pravoslavni manastir Zavala koji se ne smete propustiti da ga posetiti.

A kako je danas izgledao Neum možete pogledati u našoj galeriji slika:
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.