Počinje vakcinacija prosvetnih radnika

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 16:49

Počinje vakcinacija prosvetnih radnika

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić najavio je vakcinaciju prosvetnih radnika od srede 20. januara.

Ružić je pozvao sve zainteresovane zaposlene u vaspitno-obrazovnom sistemu da se, ukoliko to nisu učinili do sada, izjasne na portalu eUprava za imunizaciju kako bi se realizovao plan vakcinacije.

"U sredu će početi vakcinacija i zaposlenih u prosveti, čime pokrivamo i ovaj važni sistem zaštitom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od koronavirusa", rekao je Ružić i dodao da je imunizacija jedini način da se ova pošast zaustavi.

Zaposleni u prosveti, pored zdravstvenog sistema, navodi ministar, važan su deo za funkcionisanje društva i jasno je zašto su i oni prioritet.

"Na taj način sačuvaćemo zdravlje zaposlenih u prosveti, kao i zdravlje dece sa kojima su oni u svakodnevnom kontaktu", rekao je Ružić, a navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

On je naveo da se svi u vaspitno-obrazovnom sistemu trude da nastava bude dostupna svim učenicima, kao i da se održi njen kvalitet, ali da je cilj da se nastavni proces što pre normalizuje.

Prijava putem portala eUprava je prvi korak u realizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Prosvetni radnici koji su se prijavili za imunizaciju dobiće informaciju o terminu i mestu vakcinacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.