Kancelarija KiM pozvala građane s juga na vakcinaciju: Organizovan autobuski prevoz do punktova za imunizaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 12:20

Kancelarija KiM pozvala građane s juga na vakcinaciju: Organizovan autobuski prevoz do punktova za imunizaciju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je danas građane sa teritorije južne pokrajine da se prijave za vakcinaciju protiv virusa Kovid-19

.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, prijave za prijem cepiva protiv korona virusa građani sa teritorije KiM treba da izvrše u svojim domovima zdravlja i medicinskim ustanovama, a imunizacija se vrši na tri izdvojena punkta - u Raškoj, Kuršumliji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Bujanovcu.

Kako se dodaje, Kancelarija za KiM organizuje besplatan autobuski prevoz na vakcinaciju i revakcinaciju građana, kao i povratak, uz pratnju zdravstvenih radnika.

Na imunizaciju je moguće doći i sopstvenim prevozom, ali je i u tom slučaju neophodna prethodna prijava u nadležnom domu zdravlja, kao i dolazak u tačno naznačenom terminu, napominje se u saopštenju.

Iz kancelarije naglašavaju da je Vlada Srbije obezbedila je dovoljne količine vakcina za sve zainteresovane građane sa teritorije Kosova i Metohije.

Do sada je vakcinisano više od 10.000 ljudi s Kosova i Metohije, dok je drugu dozu vakcine primilo oko 7.500 građana.

- Vakcinacija je jedini način da stvorimo kolektivni imunitet i zajedničkim snagama pobedimo virus Kovid 19, kako bismo se što pre vratili normalnom životu - poručuju iz Kancelarije za KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kancelarija za Kosovo nudi prevoz građanima koji hoće da se vakcinišu

Izvor: Danas, 28.Feb.2021

Кancelarija za Кosovo i Metohiju pozvala je građane u srpskim sredinama na Kosovu da se u svojim domovima zdravlja prijave za vakcinaciju protiv kovida koja će se obavljati u Raški, Кuršumliji i Bujanovcu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.