Izvor: Blic, 24.Sep.2021, 11:55

KRIMINALNO RASIPANJE Na Bajdenovom samitu ove nedelje nebrojeno života visi o koncu i poslednja je šansa da se spreči EPSKA MORALNA KATASTROFA

S obzirom da zemlje sa niskim prihodima u Africi i drugde još uvek mole bogate zemlje da prestanu sa gomilanjem miliona neiskorišćenih vakcina protiv COVID-19, i dalje postoje stvarne sumnje da li će Sjedinjene Države i Evropa ispuniti obećanje dato svetu, na ovogodišnjem samitu G7 o vakcinaciji, do kraja 2022. Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena saopštila je da Globalni sever može dopremiti dovoljno doza za sve do Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sledećeg septembra. Ali jaz između bogatih vakcinom i siromašnih vakcinama je toliko narastao da je manje od 2% odraslih u zemljama sa niskim prihodima potpuno vakcinisano, u poređenju sa preko 50% odraslih u većini zemalja sa visokim prihodima.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.