KO NEĆE VAKCINU, NEĆE NI NA POSAO: Menjaju se pravila, vakcinacija zdravstvenih radnika postaje obavezne u Londonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 07:56

KO NEĆE VAKCINU, NEĆE NI NA POSAO: Menjaju se pravila, vakcinacija zdravstvenih radnika postaje obavezne u Londonu

Pismo zaposlenima, u koje je "Independent" imao uvid, još nije poslato osoblju, ali je podeljeno sa nekoliko desetina viših zdravstvenih zvaničnika u Londonu kako bi se "prilagodili situaciji".

U Glavnom zavodu britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) u Londonu razgovaralo se o tome da vakcinacija protiv korona virusa bude obavezna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za svo njihovo osoblje, pokazali su procureli mejlovi u koma je navedeno da će i drugi ogranci službe slediti taj primer.

Pismo je potpisala direktorka NHS-a Lesli Vats.

Кopija pisma kaže da su mnogi od 6.000 zaposlenih u zavodu "odlučili" da se ne vakcinišu i poziva ih da se predomisle.

- Moramo da uzmemo u obzir vaš vakcinalni status u proceni vašeg profesionalnog rizika i to može uticati na opseg zadataka koje preuzimate i na okruženje u kojem radite. Učinićemo vakcinaciju protiv kovida obaveznom za sve naše zaposlene i to će biti deo ugovora o radu - piše u pismu.

To znači da bi zdravstveni radnici u Londonu koji odbiju vakcinaciju mogli da ostanu bez posla.

O tome je odlučeno tokom telefonskog poziva šefova londonskog NHS-a prošle nedelje, piše "Independent". Jedan insajder koji je učestvovao u razgovoru rekao je da je odluka o slanju pisma već doneta i da je to potvrdila i sama Vatsova.

Podsetimo, Italija je već proglasila obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika u celoj zemlji, a taj potez razmatralo je još nekoliko zemalja širom sveta. Velika Britanija je ranije najavila moguću obaveznu vakcinaciju radnika u domovima za negu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.