KAKO SE BORIMO PROTIV KORONE: Vakcinisane desetine miliona ljudi, veliki broj zemalja bez cepiva

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 12:38

KAKO SE BORIMO PROTIV KORONE: Vakcinisane desetine miliona ljudi, veliki broj zemalja bez cepiva

Najnoviji tempo vakcinacije u svetu je oko 2,35 miliona doza na dan

U najvećoj kampanji vakcinisanja u svetu, do sada je vakcinisano 46,2 miliona ljudi u 51 državi. Ipak, ako se ima u vidu da, po Ujedinjenim nacijama, postoji 195 međunarodno priznatih zemalja na svetu, jasno je da distribucija vakcine ni približno nije ravnomerna.

Najnoviji tempo vakcinacije svetu je oko 2,35 miliona doza na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dan, preneo je Blumberg.

Vakcinacije u SAD su počele 14. decembra i dosad je vakcinisano 15,6 miliona ljudi, prema izveštaju Blumberga i podataka Centra za kontrolu bolesti - samo prethodne nedelje je prosečno dnevno vakcinisano 806.716 doza.

U SAD je, kako se navodi, ubrizgano u proseku 4,7 doza na 100 stanovnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.