Izvor: JUGpress.com, 28.Sep.2021, 19:56

Filozofski fakultet u Nišu: Vakcina za bezbrižan početak akademske godine

NIŠ

Iako je obuhvat vakcinacijom u Nišu veći od 60 odsto, I dalje je najmanje vakcinisanih među mladom populacijom, ističe pomoćnik direktora Doma zdravlja Niš, dr Radovan Mihajlović. Kako bi se promovisala imunizacija u ovoj populaciji, Dom zdravlja očekuje saradnju sa fakultetima niškog univerziteta.

“Filozofski fakultet u Nišu je uputio poziv Domu zdravlja  da u petak, 1.oktobra, jedna naša vakcinalna ekipa bude u njihovim prostorijama kako bi se brucoši >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za koje tog dana počinje nastava  mogli da se vakcinišu I tako bezbedno započnu akademsku godinu”, kaže dr Radovan Mihajlović.

                    Od prvog oktobra, kada zvanično počinje nova akademska godina, veliki broj mladih će sve više vremena provoditi zajedno u zatvorenom prostoru, te je njihova imunizacija od ključne važnosti za stabilizaciju epidemiloške situacije, ističe dr Mihajlović.

                    “Ovom prilikom pozivam sve fakultete Univerziteta u Nišu da slede primer Filozofskog fakulteta i uspostave saradnju sa Domom zdravlja. Mi raspoložni da pošaljemo svoje ekipe na fakultete kako bi se brucoši, pa i studenti ostalih godina, vakcinisali i tako zaštitili svoje i zdravlje drugih”, dodaje  dr Radovan Mihajlović.

                  U Nišu je do sada prvu dozu vakcine protiv kovida primilo 139.700 punoletnih gradjana, što je 65,5 posto stanovništva. Drugu dozu primilo je oko 230. 000 Nišlija, a trećom dozom do sada je vakcinisano oko 24.000 građana Niša, dodao je dr Mihajlović.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.