EVROPA UVODI POTVRDE O VAKCINACIJI: Merkelova iznela najnoviju informaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 21:54

EVROPA UVODI POTVRDE O VAKCINACIJI: Merkelova iznela najnoviju informaciju

Nemačka kancelarka je dodala da će Evropskoj komisiji biti potrebno oko tri meseca da razvije tehničku osnovu za takva dokumenta.

Angela Merkel kaže da će digitalni sertifikati o vakcinaciji, koji će omogućavati ljudima da putuju Evropom uprkos pandemiji, verovatno biti dostupni pre leta.

- Svi su se saglasili da nam treba digitalni sertifikat o vakcinaciji - rekla je Merklel na konferenciji za novinare nakon samita EU, koji se održava u onlajn formatu, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rojters.

Šefovi država i vlada Evropske unije razgovarali su poslednji put pre četiri sedmice. Na dnevnom redu bila je strategija vakcinacije, suzbijanje mutacija virusa, ograničenja putovanja i potvrde o vakcinaciji. Na današnjoj video-konferenciji, teme su, kako je najavljeno - potpuno iste.

Italijanski premijer Mario Dragi izjavio je danas da želi koordiniranu akciju Evropske unije za ubrzanje kampanje vakcinacije protiv kovida 19.

U izjavi objavljenoj tokom samita lidera EU, novi italijanski premijer rekao je da za kompanije koje nisu uspele da isporuče obećane zalihe vakcina "ne bi trebalo da bude opravdanja", prenosi Rojters.

Dragi je takođe rekao da bi prvoj dozi možda trebalo dati prioritet u budućnosti, umesto zadržavanja doza za preporučene naknadne vakcinacije, kao što je to trenutno princip.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.