Drugi u Srbiji po vakcinaciji - radnici firmi dolaze na vakcinaciju

Izvor: B92, 12.Maj.2021, 13:41

Drugi u Srbiji po vakcinaciji - radnici firmi dolaze na vakcinaciju

Opština Priboj je u samom vrhu Srbije po broju vakcinisanih, u odnosu na broj stanovnika.

Do sada je prvu dozu vakcine primilo 10.405 žitelja ove opštine, dok se revakcinisalo njih 6839. Građanima su na raspolaganju brojni vakcinalni punktovi, bilo da se radi o prijavljenima preko elektronske uprave ili vakcinaciji bez zakazivanja, a mobilni timovi Doma zdravlja prisutni su i u većini pribojskih sela.

Na osnovu iskazanog interesovanja radnika, zaposlenih u kompanijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << “Slobodne zone Priboj”, vakcinacija je obavljena na njihovim radnim mestima, što su iskoristili zaposleni, kojima radne obaveze nisu dozvoljavale da se blagovremeno vakcinišu.

Za jedan dan u Slobodnoj zoni Priboj vakcinisani su zaposleni iz tri kompanije, čime su bili zadovoljni u mobilnom timu Doma zdravlja Priboj.

"Pre svega, raduje činjenica da su i radnici i njihovi pretpostavljeni, privrednici, shvatili značaj imunizacije, pa ćemo, zavisno od interesovanja radnika, ovaj trend nastaviti i u narednom periodu", rekla je dr Alma Strujić, vođa mobilnog tima Doma zdravlja Priboj.

Vakcinaciji na radnom mestu odazvali su se radnici španske firme “Refisa”, požeške kompanije “Inmold”, a najbrojniji su bili radnici turske firme “Fleks akademi”, koja trenutno u Slobodnoj zoni Priboj zapošljava najviše radnika.

"Prepoznali smo značaj zdravlja naših radnika za naš proizvodni proces, pa smo i do sada primenjivali sve propisane mere. Vakcinacija, pogotovu ovako na radnom mestu, znači i nama kao kompaniji, ali i radnicima", rekao je Šafak Oktanaj, generalni direktor kompanije “Fleks akademi”.

Da imunizacija bude što uspešnija, Dom zdravlja Priboj izlazi u susret svim zainteresovanim građanima, pa se tako razgovaralo i o organizovanoj vakcinaciji sportista i sportskih radnika, kroz klubove ali i asocijaciju sportskih kolektiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.