Brnabić o imunizaciji u Srbiji: U vakcinaciji smo prvi u Evropi i treći u svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2021, 20:46

Brnabić o imunizaciji u Srbiji: U vakcinaciji smo prvi u Evropi i treći u svetu

U Srbiji je do sada vakcinisano 463.000 ljudi i 10.000 je revakcinisanih, a po broju vakcinisanih na 100 građana prvi smo u Evropi i treći u svetu, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je rekla da je Srbija dobila još 9.360 fajzer vakcina, kao i da će u ponedeljak dobiti još 8.190, kao da će od polovine februara biti još većih kontigenata tih vakcina.

Navela je da se vode danonoćno pregovori sa više proizvodnjača o isporukama i podsetila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je predsednik Aleksandar Vučić najavio veliki kontigent vakcina drugog proizvođača.

- Pred nama da unapredimo kapacitete, jer moramo da nastavimo vakcinaciju i revakcinaciju - rekla je premijerka.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SRBIJA MEĐU PLANETARNIM LIDERIMA U VAKCINACIJI: Stigli najnoviji podaci, dosad u svetu vakcinisano 100 miliona ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 15:39

Srbija na drugom mestu u Evropi i na sedmom mestu u svetu po broju vakcinisanih na sto stanovnika.. U svetu je do sada dato 101.438.404 doze vakcina u 69 zemalja, najviše u Izraelu, dok je Srbija i dalje na sedmom mestu po broju vakcinisanih, objavio je britanski Fajnenšl tajms...U Evropi, Srbija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.