Izvor: Radio 021, 19.Jan.2021, 14:13

Brnabić: Do sada se za vakcinaciju prijavilo 351.000 građana, to je prilično dobar odziv

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se do danas 351.000 građana Srbije prijavilo za vakcinaciju protiv virusa korona što je, kako je ocenila, "prilično dobar odziv".

Navodeći da je Srbija trenutno zemlja koja ima "najveći broj vakcina kod sebe", Brnabić je za TV Prva rekla da je država platila svaku vakcinu koju je nabavila i da je do sada u te svrhe utrošeno više od šest miliona evra.

"Ništa nismo dobili kao donaciju ili na poklon, sve smo platili. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Donirali smo dva miliona evra Evropskoj komisiji za istraživanje vakcine, platili smo oko četiri miliona evra, i to avansno, za 1,4 miliona doza preko Kovaks mehanizma, avansno za prvu fazu Fajzerove vakcine, za 50 odsto kontigenta vakcine Sputnjik V od ukupno dva miliona doza koje smo poručili. Dobili smo jako dobre cene i za kinesku i za Fajzerovu vakcinu", kazala je Brnabić.

Ona je rekla da danas počinje masovna vakcinacija čiji je cilj da što efikasnije i što brže bude vakcinisan što veći broj građana Srbije.

"Vakcinacija je dobrovoljna, niko neće trpeti bilo kakve sankcije ako neće da primi vakcinu. Ovo je jedini način da pobedimo virus. Otvaramo prvi punkt za masovnu vakcinaciju na Beogradskom sajmu, danas očekujemo da će se vakcinisati oko 600 pripadnika vojske, od sutra kreću i veći gradovi", kazala je predsednica Vlade Srbije.

Prema njenim rečima svaki dom zdravlja je spreman za vakcinaciju, do kraja nedelje očekuje se još 250.000 vakcina Sputnjik V, a narednog ponedeljka nove količine Fajzerove vakcine.

Dodala je da građani ne bi trebalo da biraju koju će vakcinu primiti po "geopolitičkom" kriterijumu, navodeći da je dobra i bezbedna svaka vakcina čiju je upotrebu odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.