Bojat: O lažnim potvrdama vakcinacije informacije stigle od građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2022, 20:04

Bojat: O lažnim potvrdama vakcinacije informacije stigle od građana

Policija je danas saslušala doktorku Domu zdravlja u Novom Sadu i još nekoliko osoba za koje se sumnja da su lažirali potvrde o vakcinaciji, rekao je za RTV direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojan i dodao da su prve informacije o ovom krivičnom delu dobili od građana.

Do sada u procesu vakcinacije u Novom Sadu podeljeno je 500.000 doza različitih vrsta doza vakcina, a o svakoj dozi vodi se višestruka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kontrola. O lažnim potvrdama vakcinacije direktor Doma zdravlja Veselin Bojat ističe da su saznanja stigla od građana:

"Dobili smo informacije od samih građana i mi smo aktivirali naše unutrašnju kontrolu koja je došla do saznanja da se na jednom punktu dešavaju nedozvoljene radnje. Obratili smo se nadležnim organima koji su uradili ono što je neophodno da bi zaštitili sistem Republike Srbije i zdravstveni sistem. Mi smo bili zaduženi za tako nešto i u saradnji sa nadležnim organima pokazali smo visok stepen odgovornosti. Ne želimo da se ovih 700 i nešto dana izuzetno ozbiljnog, teškog, mukotrpnog rada u respiratornom centru i svih onih koji su angažovani dovode u sumnju zbog nečijeg neodgovornog i nepromišljenog ponašanja", napominje Bojat.

U Novom Sadu trenutno pada broj novozaraženih, i sada dnevno ima oko 500 pozitivnih na koronavirus. Takođe, smanjuje se i broj pacijenata koji se javlja u respiratorni centar.

"Njih je oko 1000 dnevno, ali je manje pozitivnih što na brzom, što na PCR testu", objašnjava Bojat.

On kaže da je u jednom momentu bilo puno dece pozitivne na korona virus, kao i da su starije osobe bile na udaru. Srednja starosna grupa je obolevala, ali ne u tolikoj meri i imali su najblaže kliničke simptome.

Bojat napominje da još uvek dominira Omikron soj virusa.

"U ovom talasu se pokazalo da svi oni koji su vakcinisani sa tri doze su, iako su oboleli, to su bile izuzeno blage kliničke slike. Do smrtnih ishoda dolazilo je kod osoba koje nisu vakcinisane ili su tek započele proces vakcinacije", rekao je i Bojat i istakao da je "vakcinacija jedini pravi lek i jedini pravi način da se izborimo sa ovom pandemijom".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.