AUSTRIJA UVODI OBAVEZNU VAKCINACIJU: Poznato ko će morati da primi vakcinu i pod kojim uslovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 09:52

AUSTRIJA UVODI OBAVEZNU VAKCINACIJU: Poznato ko će morati da primi vakcinu i pod kojim uslovima

Austrijska pokrajina Donja Austrija od 1.septembra uvodi obavezu vakcinacije za prijem novih zaposlenih u pokrajinske institucije.

- Obaveza vakcinacije važiće za sve oblasti, i to ne samo za zdravstvene radnike ili nastavnike. Svi koji budu primljeni u pokrajinsku službu moraće da budu vakcinisani ili obavezati se da će održavati zaštitu imunog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sistema - objasnila je guvernerka Donje Austrije Johana Mikl-Lajtner.

Od te obaveze izuzete su samo osobe koje iz zdravstbenih razloga ne mogu biti vakcinisane.

Kao obrazloženje za ovu meru Mikl-Lajtner je navela da pokrajina želi da štiti svoje zaposlene, da želi da oni mogu da obavljaju svoju dužnost i kao treće da štite i ostalo stanovništvo.

Sredinom jula Donja Austrija je donela odluku o obaveznoj vakcinaciji za sve nove zaposlene u zdravstvu.

I neke druge pokrajine su preduzele slične korake.

Tako je Beč uvek obavezu vakcinacije za sve nove zaposlene u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, a od jeseni ta obaveza se proširuje na nove zaposlene u obdaništima.

Pokrajina Štajerska od 1.avgusta primenjuje favorizaciju vakcinisanih prilikom prijema u pokrajinsku službu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.