AKTUELNO: Brojke padaju, 568 novozaraženih - preminulo 17 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2021, 08:16

AKTUELNO: Brojke padaju, 568 novozaraženih - preminulo 17 osoba

Broj novozaraženih korona virusom u Srbiji nastavio je da pada, pa je u protekla 24 sata potvrđeno 568 novih slučajeva infekcije od 8.331 testiranog uzorka.

Od posledica korona virusa umrlo je još 17 osoba,objavljeno je na sajtu covid19.rs. Na bolničkom lečenju je 2.799 pacijenata, od kojih je 99 na respiratorima.

Od početka pandemije u Srbiji je potvrđeno 706.458 slučajeva korona virusa, a preminulo je ukupno 6.681 osoba.

U Srbiji je do sada dato >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukupno 4.013.265 doza vakcine, dok je 1.741.148 građana koji su primili obe doze.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih trenutno su zaražena 33 korisnika i 88 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od početka epidemije od korona virusa je izlečeno 5.912 korisnika ustanova socijalne zaštite i 2.997 zaposlenih, navodi se u saopštenju.

09.58 - Vučić prikazao kako će izgledati buduća srpska fabrika vakcina (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na Instagramu objavio video snimak na kojem je prikazan izgled buduće srpske fabrike vakcina.

09.47 - Kon: Potencijal virusa slabi, ali treba biti oprezan

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, izjavio je danas da smo iz dan u dan sve bliži brojki od 50 odsto vakcinisanih u Beogradu što bi, kaže, trebalo da stvori barijeru imuniteta koja će dovesti do toga da i dalje naglo opada aktivnost virusa i da budemo u sigurnijoj zoni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.