AKTUELNO: U Srbiji 564 novozaraženih kovidom, preminula jedna osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2021, 06:54

AKTUELNO: U Srbiji 564 novozaraženih kovidom, preminula jedna osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 564 novih slučajeva korona virusa od 10.521 testiranih uzoraka, a preminula je jedna osoba.

Na respiratorima je 12 pacijenata obolelih od kovida-19 od ukupno 609 hospitalizovanih.

Od početka pandemije u Srbiji je testirano 4.729.413 osoba, na koronu je bilo pozitivno 724.661 ljudi, a od posledica bolesti preminulo je 7.133.

Procenat smrtnosti je 0,98 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odsto.

13.17 - Kon: Ne očekujte da struka ćuti, vreme je za nove mere

Cifra od gotovo 600 novozaraženih je iznenađenje, jer su procene bile da će ta brojka ove nedelje ići do 500 na dnevnom nivou i zbog toga je za očekivati uskoro i 1.000 novoobolelih dnevno, upozorio je danas epidemiolog Predrag Kon, dodajući da situacija polako prelazi u preteću.

10.02 - Na KiM povećan broj zaražene dece

Među novozaraženima koronavirusom na Kosovu i Metohiji sve je više dece, a samo u poslednja dva dana 47 dece je među novim slučajevima zaraze, prenosi Reporteri.

09.45 - Rast broja zaraženih u Pčinjskom okrugu

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, od 260 testiranih uzoraka iz Pčinjskog okruga, 14 je pozitivno na korona virus.

09.22 - Bukarica: Moratorijum na treću dozu dobra odluka

Vest da je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) zatražila uvođenje moratorijuma na treću dozu vakcine protiv kovida-19 je dobra, jer pokazuje humanost da svet treba da obezbedi vakcinaciju i siromašnim zemljama u kojima vakcinacija nije dostigla ni pet ili deset odsto, izjavila je za Tanjug Ljiljana Bukarica sa Instituta za farmakologiju.

07.37 - Radojičić: Razgovarati sa ljudima o potrebi vakcinisanja

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je u prestonici vakcinisano više od 55 odsto građana, a blizu 53 odsto punoletnih je dobilo obe doze, navodeći da pandemija i vakcinacija prolaze kroz različite faze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.