AKTUELNO: U Srbiji 7.271 novi slučaj, preminulo 46 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2021, 06:23

AKTUELNO: U Srbiji 7.271 novi slučaj, preminulo 46 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 22.715 osoba od kojih je 7.271 bilo pozitivno na virus. Od posledica korona virusa preminulo je još 46 pacijenata.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 246 pacijenata, a ukupno je u bolnicama smeštena 6.361 osoba obolela od korona virusa.

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 949.260 slučajeva korona virusa, a testirano je 5.673.123 osoba.

Do sada je od posledica ovog virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preminulo 8.280 ljudi.

Procenat smrtnosti je 0.87.

13.40 - U VMC Karaburma puni kapaciteti; Stefanović poziva na vakcinaciju

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas vojnu kovid bolnicu "Karaburma" u kojoj su popunjeni bolnički kapaciteti, a hospitalizovan 121 pacijent, zahvalio se zaposlenima na požrtvovanom radu i još jednom apelovao na sve da se vakcinišu i na taj način zaštite svoje i zdravlje drugih.

13.38 - Kisić: 80 odsto pacijanata na intenzivnoj su nevakcinisani

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da 80 odsto pacijenata obolelih od korone na intenzivnoj nezi čine nevakcinisani.

12.37 - "Dragiša Mišović" ponovo potpuno u kovid režimu

Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović " od danas je ponovo potpuno u kovid režimu zbog pogoršanja epidemijske situacije. Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić rekao je za RTS da je "Mišović" juče i prekjuče izmeštao pacijente i da je od danas je potpuno u kovid režimu.

11.02 - U Domu zdravlja "Novi Sad" nema Sputnjik V vakcina

Dom zdravlja "Novi Sad" obaveštava građane da trenutno ne raspolaže Sputnik V vakcinama. Ustanova nadležna za distribuciju vakcina jeste Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", stoga kada se bude počelo sa imunizacijom ovim vakcinama, javnost će biti obaveštena, piše u saopštenju.

10.56 - U Pčinjskom okrugu još 164 osobe zaražene kovidom 19

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na kovid 19 testirano je 506 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga, od kojih su 164 osobe zaražene korona virusom.

10.29 - Šekler: Najveći problem skupovi, za kovid propusnice kasno

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler kaže za RTS da su najveći problemi, što se tiče pogoršanja epidemijske situacije, ogromni skupovi, veselja, svadbe, sportski događaji, koncerti bez ikakve kontrole. Za kovid propusnice je kasno, ponovio je Šekler.

08.09 - Zlatiborski okrug: U bolnicama više od 400 obolelih, ponovo 2.000 pregleda

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovano je 442 pacijenata obolelih od kovida, od kojih je 25 raspoređeno na respiratore, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.