Zajednica srpskih opština - poslednji ekser ukucan u kovčeg države Srbije na KiM

Izvor: KMnovine.com, 23.Sep.2020, 18:51

Zajednica srpskih opština - poslednji ekser ukucan u kovčeg države Srbije na KiM

Mediji prenose da će u Briselu razgovarati danas o "Zajednici srpskih opština" predstavnici Beograda i predstavnici šiptarskih separatista sa Kosova i Metohije.




Nakon katastrofalnog debakla i nečuvenog diplomatskog poraza koji je svojim potpisom potvrdio Aleksandar Vučić početkom meseca u Vašingtonu, pristupa se konačnom i sramtonosnom pucnju u srce izmrcvarene Srbije.
Mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << će bez ikakve sumnje, kao što već i čine, izveštavati kako osnivanje "ZSO" predstavlja pobedu Srbiju što je još jedna laž u nizu besramnih koje ovaj režim plasira, anročito po pitanju Kosova i Metohije dok vrši neviđenu, u istoriji srpskog naroda nezapamćenu izdaju! 
Bez obzira šta će i kako će mediji javljati danas i narednih dana, uopšte u buduće, "Zajednica srpskih opština predstavlja pečat na sveukupnu izdaju južne srpske pokrajine. Evo i kako.

Predstavnici SAD, EU, kao i šiptarski separatisti, različito govore i navodno se ne slažu da se osnuje ali ono što je i jednima i drugima zajedničko jeste da će pogubna "Zajednica srpskih opština" morati da funkcioniše po "zakonima i ustavu republike Kosovo". Običnom čoveku ovakva formulacija grubo para uši jer jedna ilegalna tvorevina, kakva je mrtvorođena NATO/američka kreacija na Kosovu i Metohiji, nalik još jednoj albanskoj državi, ne može da ima svoje zakone i da se oni poštuju kad je ona stvorena najgrubljim zločinom protiv međunarodnog prava i genocidom nad Srbima izvršenim 1999. godine a koji i danas traje. Ta militantno - politička kreacija ne samo da nije legalna već i de-fakto, i de-jure predstavlja krunski dokaz silovanja međunarodne pravde i zločina protiv nezavisne i suverene države, Srbije! Poštovati njene "zakone i ustav" ne znači ništa drugo nego podržavati i biti saučesnik u zločinu međunarodnog, svetskog obima, a direktno i nedvosmisleno - podržavati i biti saučesnik u genocidu nad Srbima!



Dakle, prema dogovru iz Brisela ZSO čine odbornici, gradonačelnici, poslanici Srbi, srpske nacionalnosti ali birani na osnovu zakona i ustava samoproglašene republike Kosovo, koji su položili i potpisali zakletvu na vernost terorističkoj i banditskoj državi, kako je naziva Aleksandar Vučić, a platu primaju od „terorista i bandita“ - ne mogu da formiraju instituciju koja bi bila u okviru pravnog sistema Republike Srbije.

Svoju saglasnost za saučesništvo u tom zločinu dala je i aktuelna Vlada na čijem se čelu nalazi Aleksandar Vučić. ovo čak nedvosmisleno piše u svim značajnim i zvaničnim dokumentima Vlade Srbije objavljenim kako na njenom zvaničnom sjatu, tako i na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju.Briselski sporazum koji su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić potpisali, suprotan je Rezoluciji 1244 koju su zagovornici otimanja Kosova i Metohije na svaki način želeli da izbegnu jer je ona najnoviji garant teritorijalnog integriteta Republike Srbije. To jedan od razloga zašto ruski insistriaju na tome da rešenje statusa Kosova i metohije mora da bude strogo u skladu sa Rezolucijom 1244 što u prevodu znači -  interesu Republike Srbije.Osnivanjem ovakve, Briselske "ZSO" država Srbije bi pristala na kršenje rezolucije 1244 i dala legitimitet otcepljenju Kosova i Metohije.




Naime, predviđeno je da "ZSO" preuzme nadležnost Republike Srbije i da sama bude posrednik u platnom prometu, organizovanju života i funkcionisanja Srba što se odnosi na zdravstvo, prosvetu, lična i poslovna dokumenta i uopšte bukvalno na sve oblasti života.



Još važnije od toga jeste da bi ona bila posrednik između Srba koji na Kosovu i Metohiji žive a koje bi sa njihovom državom i glavnim gradom Beogradom, povezivala preko krovnih institucija sistema u kome funkcioniše i u kome je osnovana a to su separatistička "vlada" i njena takođe ilegalna "ministarstva" takozvane "republike Kosovo"!

U stvarnosti bi to funkcionisalo na sledeći način: Vlada Republike Srbije novac, sredstva i sve što je neophodno, uplaćivala bi na račun takozvane "republike Kosovo" koja bi to putem "ZSO" prosleđivala opštinama u kojima žive Srbi. Ukoliko separatistička "vlada" proceni da je nečega Srbima više nego što je potrebno, po njenim merilima, ona bi imala apsolutno pravo da ta sredstva preusmeri na druge prioritete. Tako bi moglo da se dogodi, na primer, da novac namenjen zaradama ili socijalnoj pomoći Srbima na KiM usmeri za izgradnju novog spomenika teroristima "UĆK". Time bi srpski narod svojim novcem finansirao izgradnju spomenika svojim dželatima! To je ono što aktuelna vlada Aleksandra Vučića upravo čini!
Da li takva Zajednica srpskih opština uopšte treba Srbima? Ne, nikako. Bio bi to poslednji ekser zakucan u kovčeg srpske državnosti na Kosovu i Metohiji.



Pratite nas i na Facebook, Twiter ili Instagram

PROČITAJTE JOŠ: 
dr Jasmina Peev: ZSO - nova laža AV-a, najgora i najopasnija od svih! Beć mesecima je AV najavljivao nešto bolno i teško u proleće 2018. E, pa videsmo i to - tenkove protiv golorukog, nenaoružanog srbskog namučenog naroda na Kosovu. Dok se slike odmotavaju po uniformnim medijama naše domovine, ljudi su smušeni, tihi, prevareni...


PROČITAJTE JOŠ: Zapadni „ambasador“: cilj ZSO rasformiranje ''paralelnih'' struktura Srbije na Kosovu Sada je jasno otkud se Marko Đurić odjednom naprasno zabrinuo zbog „lošeg funkcionisanja " srpskih institucija na KiM koje on još naziva i PARALELNIM! (a to su jedine legalne institucije na KiM!) i otkud je to Vlada Srbije hrabro rešila da se „uhvati u koštac" sa ovim problemom.


PROČITAJTE JOŠ: 

Šiptari: ''Demontiramo srpsku državnu strukturu na Kosovu i Metohiji''Šarlatanska skupina u medijima oslovljavana kao "Skupština Kosova" od početka Briselskih pregovora pokazuje nesposobnost koja se podrazumeva kod nedržavotovrnih naroda. od nemogućnosti da osnuju tzv. "vladu" prošle godine do huliganskih i primitivnih ali redovnih ispada sa suzavcem tokom sabiranja ove tzv "skupštine".


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.