Zaharova: „Severni tok 2“ je evropska stvar, koja se ne tiče SAD

Izvor: Vostok.rs, 28.Dec.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: „Severni tok 2“ je evropska stvar, koja se ne tiče SAD

Projekat gasovoda „Severni tok 2“ je evropska stvar, koja se ne tiče SAD, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Kada bi se 'Severni tok 2' nekako ticao teritorije koja bi pripadala SAD, mogla bi još i da razumem razgovor o umešanosti Vašingtona u ta pitanja. To je inače evropska stvar. To se ne tiče nikoga osim zemalja koje su uključene u taj projekat geografski i finansijski“, rekla je Marija Zaharova za televizijski kanal „Rusija 24“. SAD dale rok kompanijama koje grade „Severni tok 2“ da do 20. januara obustave radovehttps://t.co/ul7909Ft4n
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 27, 2019 Predsednik SAD Donald Tramp je 20. decembra potpisao budžet za odbranu za 2020. godinu koji podrazumeva i sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turski tok“. SAD traže od kompanija koje postavljaju cevi za gasovod da pod hitno prekinu njegovu izgradnju. Švajcarska kompanija „Alseas“ je već obustavila posao. Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od obala Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Učesnici u projektu su uglavnom evropske kompanije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAHAROVA ODBRUSILA AMERIMA: Severni tok 2 je evropska stvar, vas se uopšte ne tiče

Izvor: Kurir, 28.Dec.2019

Projekat gasovoda "Severni tok 2" je evropska stvar koja se ne tiče SAD, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.