Zaharova: Napravićemo posebnu rubriku gde će biti citati naših američkih kolega

Izvor: Vostok.rs, 09.Jun.2020, 15:49

Zaharova: Napravićemo posebnu rubriku gde će biti citati naših američkih kolega

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije će objaviti spisak izjava koje su američki zvaničnici iznosili poslednjih deset godina na temu demokratije i držanja lekcija Vašingtona, upućenih vladama drugih država, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. „Napravićemo posebnu rubriku na društvenim mrežama Ministarstva. Tamo će biti citati naših američkih kolega, gde su oni prethodnih deset godina učili ceo svet demokratiji. Kako su držali lekcije, komentarisali i vršili javno bičevanje“, saopštila je Zaharova na Jutjub kalanu „Solovjoj lajv“. Prema njenim rečima, „lekcije o demokratiji“ iz Sjedinjenih Američkih Država poslednjih godina su izgledale kao izrugivanje onih zemalja u kojima je situacija bila izuzetno napeta zbog unutrašnjih problema. „Na mnogo načina to je bilo ruganje, imajući u vidu unutrašnje probleme. Veoma često, direktno učestvujući u izazivanju unutrašnjih problema u drugim država, oni (SAD) su obavezno davali takve javne izjave u međunarodnim organizacijama, na društvenim mrežama, na brifinzima i tako dalje“, dodala je Zaharova.
  „Kada Vašington sledeći put poželi, a to će se dogoditi uskoro, da drži lekcije iz demokratije i govori kako treba živeti i rešiti unutrašnje probleme, imaće materijala za podsećanje“, rekla je ona.    
Pogledaj vesti o: Vašington,   Jutjub

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.