Vučić i patrijarh razgovarali o kosovskim pregovorima

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2020, 14:54

Vučić i patrijarh razgovarali o kosovskim pregovorima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa patrijarhom Irinejem o toku pregovora o Kosovu, koji su održani u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svetskim državnicima na tu temu, saopšteno je iz kabineta.

Kako se navodi, bilo je reči i o položaju srpskog naroda na Kosovu, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj ali i drugim delovima Bosne i Hercegovine.

"Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih pojekata za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << budućnost Srbije, a patrijarh je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unapređenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik napomenuo da je reč samo o prvoj fazi, te da je u planu rekonstrukcija još 30 opštih bolnica, kao i izgradnja kliničkih centara u Novom Sadu i Kragujevcu.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa patrijarhom o pregovorima o Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom Irinejem, i u otvorenom i sadržajnom razgovoru, izvestio ga o pregovorima o Kosovu i Metohiji, koji su početkom meseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svetskim državnicima...Reči je bilo i o položaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.