Vašington spreman da „veoma blagovremeno“ odgovori na „moguću rusku agresiju“ u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington spreman da „veoma blagovremeno“ odgovori na „moguću rusku agresiju“ u Evropi

Pentagon ima plan za probijanje PVO sistema odbrane u Kalinjingradu, rekao je novinarima komandant vazduhoplovnih snaga SAD u Evropi i Africi, Džefri Li Harigan, prenosi "Brekking difens". Prema njegovim rečima, Vašington je spreman da "veoma blagovremeno" odgovori na moguću "rusku agresiju" u Evropi. "Mi radimo na ovoj shemi. Sve vreme razmišljamo o tim planovima i ako ikada bude potrebno, mi ćemo biti spremni da ih sprovedemo", navo je Harigan.
Harigian nije otkrio detalje plana Pentagona. Kako se navodi, u tom slučaju će se izvršiti sveobuhvatna ofanziva, uključujući napad iz vazduha, kopna, mora, kosmosa, napadi u sajber-prostoru i elektronsko ratovanje. Zapadni političari i visoki vojni zvaničnici stalno razgovaraju o „ruskoj pretnji“. Istovremeno, Moskva je više puta naglašavala da Rusija nikada nikoga neće napasti. Prema ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu, NATO je dobro svestan nepostojanja takvih planova u Moskvi, ali da oni samo koriste izgovor da postave još više tehnike i vojske u blizini ruskih granica.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.