Vašington pozvao Peking da ne hapsi ljude proizvoljno

Izvor: B92, 12.Dec.2018, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington pozvao Peking da ne hapsi ljude proizvoljno

Vašington -- Američke vlasti izrazile su zabrinutost zbog hapšenja bivšeg kanadskog diplomate u Kini i pozvale Peking da "obustavi sve vidove proizvoljnih hapšenja".

Potparol Stejt departmenta Robert Paladino zatražio je poštovanje "zaštite i slobode svih pojedinaca u skladu s međunarodnim obavezama Kine o ljudskim pravima".

Kanadski premijer Džastin Trudo potvrdio je večeras da je u Kini uhapšen bivši kanadski diplomata dodajući da situaciju treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ozbiljno shvatiti, u trenutku kada kineske vlasti osuđuju nedavni pritvor u Kanadi finansijske direktorke kineskog giganta Huaveja Meng Vandžu.

"Obavešteni smo da je jedan Kanađanin pritvoren u Kini. Bili smo u direktnom kontaktu s Kinezima", rekao je Trudo novinarima potvrđujući raniju informaciju o privođenju Majkla Kovriga, koji je nekada bio diplomata u Pekingu, Hongkongu i UN.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"PREKINITE SA PROIZVOLJNIM HAPŠENJIMA" Vašington zabrinut zbog privođenja bivšeg kanadskog diplomate

Izvor: Blic, 12.Dec.2018

Američki Stejt department izrazio je večeras zabrinutost zbog privođenja bivšeg kanadskog diplomate Majkla Kovriga u Kini i apelovao da Peking prekine sa proizvoljnim hapšenjima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.