Vašington optužuje Kinu da pojačava hakerske napade na SAD

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington optužuje Kinu da pojačava hakerske napade na SAD

Vašington je optužio Peking da pojačava hakerske napade radi kradje američke tehnologije, uoči sastanka predsednika SAD i Kine, Donalda Trampa i Si Đinpinga.

Američki predstavnik za trgovinu Robert Lajthajzer naveo je u izveštaju da je ove godine povećana "učestalost" kineskih hakerskih napada i da su oni postali "sofisticiraniji".

Izveštaj odražava skepticizam američke vlade uoči sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << lidera dve zemlje na marginama samita Grupe industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20), koji će biti održan u Buenos Ajresu 30. novembra i 1. decembra. SAD su povećale carine na uvoz kineske robe, vredne više desetina milijardi dolara, a Kina je uzvratila recipročno.

Sukob je eskalirao posle tvrdnji Vašingtona da Peking koristi pljačkašku taktiku za dobijanje tehnologije, uključujući primoravanje američkih kompanija da predaju tehnološke tajne u zamenu za pristup kineskom tržištu.

Upitan o Lajthajzerovom izveštaju, portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang rekao je da su američko-kineski trgovinski odnosi "obostrano korisni" i da je "prirodno da postoje trgovinski sukobi".

"Od ključnog značaja je angažovanje u dijalogu i konsultacijama o tom pitanju, zasnovano na uzajamnom poštovanju, jednakosti i dobroj veri", rekao je Geng novinarima.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SAD optužile Kinu da krade američku tehnologiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2018

Vašington je optužio Peking da pojačava hakerske napade radi krađe američke tehnologije, uoči sastanka predsednika SAD i Kine, Donalda Trampa i Si Đinpinga. Američki predstavnik za trgovinu Robert Lajthajzer naveo je u izveštaju da je ove godine povećana "učestalost" kineskih hakerskih napada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.