Vašington odredio rok za oslobađanje sveštenika

Izvor: Vesti-online.com, 12.Avg.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vašington odredio rok za oslobađanje sveštenika"

"Amerika je Turskoj dala vremenski rok do prošle srede 8. avgusta da oslobodi američkog sveštenika Endrjua Bransona kojem se sudi u toj zemlji", rekao je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Slučaj sveštenika Endrjua Bransona jedan je od niza sporova između dva NATO saveznika.

Erdogan je u govoru pristalicama u gradu Trabzonu na Crnom moru otkrio detalje pregovora održanih prošle sedmice, navodeći da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vašington zapretio sankcijama ukoliko Turska ne oslobodi sveštenika.

Sud u Turskoj prebacio je Bransona u kućni pritvor nakon skoro 20 meseci provedenih u zatvoru.

Vašington je zbog ovog slučaja sankcionisao dva turska ministara i potom je udvostručio carine na uvoz čelika i aluminijuma iz Turske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.