Varheji i Palmer razgovarali o razvoju i pomirenju Srbije i Kosova

Izvor: Beta, 07.Sep.2020, 19:12

Varheji i Palmer razgovarali o razvoju i pomirenju Srbije i Kosova

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je da je danas u Berlinu razgovarao s visokim američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom o ekonomskom razvoju i pomirenju Srbije i Kosova.Varheji je naveo da je s Palmerom, specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan, razgovarao o "uzajamnom dejstvu sporazuma potpisanih u Vašingtonu i rada EU" na normalizaciji odnosa Srbije i Kosova."Razmatrali smo kako da radimo na implementaciji sa ciljem unapredjenja ekonomskog razvoja i pomirenja Srbije i Kosova", napisao je Varheji na Tviteru.Varheji se jutros sastao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, a Palmer, koji je i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, juče.Evropski komesar za proširenje naveo je da je imao "odličan razgovor" s Vučićem koji ga je "informisao o njegovim važnim sastancima i sporazumima" potpisanim u petak u Beloj kući.Dodao je da su razgovarali o daljem zajedničkom radu EU, Srbije i Kosova na osnovu dogovora iz Vašingtona.Vučić i Hoti su se u petak u Beloj kući obavezali na normalizaciju ekonomskih odnosa. Oni su u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa potpisali svako svoj primerak dokumenta nazvanog "Ekonomska normalizacija". Dokumenti se razlikuju samo u poslednjoj od 16 tačaka.Sastankom Vučića i Hotija, u Briselu je danas nastavljen dijalog Beograda i ...
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Varheji i Palmer razgovarali o razvoju i pomirenju Srbije i Kosova

Izvor: Danas, 07.Sep.2020

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je da je danas u Berlinu razgovarao s visokim američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom o ekonomskom razvoju i pomirenju Srbije i Kosova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.