Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2017, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Pretres ruskih diplomatskih predstavništava u Americi

Vlasti Sjedinjenih Američkih država preuzele su kontrolu nad zgradom ruske trgovinske misije u Vašingtonu, preneli su svetski mediji. Sada je i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo na svojoj zvaničnoj Fejsbuku stranici snimke pretresa u Generalnom konzulatu Rusije u San Francisku i Trgovinskom predstavništvu Rusije u Vašgintonu.

Kako se može videti na snimcima, na teritoriju ovih ustanova ulaze automobili FBI. Saradnici specijalnih službi počinju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da pretražuju prostorije i stanove diplomatskih službenika. Kod ograde Trgovinskog predstavništva postavljena je traka.

U komentaru na stranici navedeno je da će uskoro biti objavljene "nove fotografije i video-svedočanstva protivpravnih dejstava američkih vlasti koje narušavaju međunarodno pravo i imovinsko zakonodavstvo upadom u ruske diplomatske objekte".

Ovaj čin Amerikanaca označen je kao agresivna akcija protiv Rusije, a predsedavajući Komiteta za spoljne poslove ruske Državne dume Leonid Slucki izjavio je da siuacija oko trgovinske misije Rusije u Vašingtonu, označava najočiglednije kršenje Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljeni snimci pretresa ruskih predstavništava u SAD

Izvor: B92, 03.Sep.2017

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je snimke pretresa u Generalnom konzulatu Rusije u San Francisku i Trgovinskom predstavništvu Rusije u Vašigintonu..Na snimcima se vidi kako na teritoriju ovih ustanova ulaze automobili FBI. Saradnici specijalnih službi počinju da pretražuju prostorije...

Nastavak na B92...

Upad FBI: SNIMCI pretresa ruskog konzulata u SAD

Izvor: Mondo, 03.Sep.2017

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je snimke pretresa u Generalnom konzulatu Rusije u San Francisku i Trgovinskom predstavništvu u Vašigintonu, na kojima se vidi kako na teritoriju tih objekata ulaze automobili FBI...Foto: youtube/screenshot..Kako se navodi, saradnici specijalnih službi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.