VAŠINGTON namerava da blisko sarađuje sa EU oko rešavanja problema i pružanja podrške ZAPADNOM BALKANU

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2019, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"VAŠINGTON namerava da blisko sarađuje sa EU oko rešavanja problema i pružanja podrške ZAPADNOM BALKANU"

- Suština je da zaista želimo da se više angažujemo na Zapadnom Balkanu i pomognemo u rešavanju problema koje smo identifikovali - izjavio je Sondland novinarima.

Gospodin (Metju) Palmer će odgovarati direktno državnom sekretaru Pompeu, koji će odrediti oko kojeg pitanja će se angažovati - rekao je ambasador SAD pri Evropskoj uniji Gordon Sondland.

Američki državni sektretar Majk Pompeo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je boravio u Briselu početkom ove nedelje, raspravljao je sa evropskim sagovornicima i o prilikama na Zapadnom Balkanu, potvrdio je ambasador SAD pri Evropskoj uniji Gordon Sondland, koji je istakao da je imenovanje specijalnog izaslanika za Balkan potvrda američke posvećenosti prema regionu.

Pompeo je u toku posete evropskoj prestonici razgovarao isključivo sa budućim čelnicima EU, koji će dužnost preuzeti 1. novembra.

Sastao se sa nominovanom predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, novoimenovanim predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, kao i budućim visokim predstavnikom EU Đozepom Boreljom, koji će u svom portofoliju imati i dijalog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Congratulations to Madam @vonderleyen on her election to be the next @EU_Commission President. Looking forward to working with her on a broad range of global challenges. pic.twitter.com/TPWcTJUoTy

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) September 2, 2019

Prema navodima Sondlanda, razgovori oko situacije u regionu Zapadnog Balkana su bili produktivni i zvanični Vašington "namerava da blisko sarađuje sa EU oko ovih pitanja i pruži punu podršku".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.