Trener se oglasio povodom šokantne objave svoje igračice VIDEO

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 20:43

Trener se oglasio povodom šokantne objave svoje igračice VIDEO

Majk Tibolt, trener i generalni menadžer Vašington Mistiksa, obratio se javnosti povodom problema sa kojim se suočila Elena Dele Don.

Dele Don, aktuelni MVP WNBA lige, otkrila je javnosti da su joj doktori lige rekli da ne može da bude izuzeta iz naredne sezone, iako zbog Lajmske bolesti spada u grupu ugroženih ljudi zbog pandemije koronavirusa.

"Očigledno je da se već dosta pričalo o tome, što u medijima što na društvenim mrežama, što se tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medicinske i igračke situacije Elene Dele Don ove sezone", počeo je svoje obraćanje Tibolt.

Tibolt je objasnio da su WNBA (ženska NBA) i WNBPA (Igračka asocijacija) pozvale nezavisnu komisiju koja je donela odluku o situaciji Dele Don, kao i da su oni bili obavezani da o tome obaveste samo igračicu, a ne i klub.

Dele Don je obavestila Mistiks, koji su sačekali da ona prvo javno objavi stvari iz svoje perspektive pre nego što će se oglasiti saopštenjem.



"Činjenica je da organizacija Vašington Mistiksa nikada neće ugroziti Elenino zdravlje, kao ni zdravlje bilo koje druge igračice ni u jednom trenutku. Kao što je bio slučaj i u prošlosti, sa svim njenim povredama i Lajmskom bolešću, sve odluke o njenoj spremnosti da igra biće donesene zajedno sa Elenom. Ona je deo našeg tima, plaćamo je i nastavlja da se oporavlja od povrede leđa",
kaže iskusni stručnjak.

Amerikanka je prethodno istakla da se ne oseća bezbedno zbog tekuće pandemije, kojom je dodatno ugrožena zbog Lajmske bolesti, ali da ne bi bila plaćena za narednu sezonu jer je nezavisna doktorska komisija odlučila da ne spada u ugroženu grupu ljudi.

"Ako u nekom trenutku, tokom sezone, svi – ponavljam, svi – budemo dovoljno zadovoljni i što se tiče njenog fizičkog stanja i što se tiče bezbednosnih razloga o priključivanju timu na Floridi, onda ćemo to sprovesti u delo. Ako to ne bude slučaj, onda će ona nastaviti da radi u Vašingtonu, ne bi li se spremila za narednu sezonu. Dugoročna briga o zdravlju svih je veliki deo temelja Vašington Mistiksa i to će uvek biti presedan. Iz prve ruke smo videli koliko Elena žrtvuje kako bi se borila protiv Lajmske bolesti i spremila za svaki trening. Posvećeni smo tome da joj pomognemo kako bismo rašili svesnost o ovoj bolesti", kazao je Tibolt.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OGLASIO SE TRENER KOŠARKAŠICE KOJA SVAKOG DANA PIJE 64 PILULE: Evo šta je rekao o ŠOKANTNIM tvrdnjama koje je iznela!

Izvor: Kurir, 17.Jul.2020

Majk Tibolt, trener i generalni menadžer Vašington Mistiksa, obratio se javnosti povodom problema sa kojim se suočila košarkašica te ekipe Elena Dele Don.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.