Tramp zapretio sankcijama: Evropa mora da optuži Iran

Izvor: OkRadio.rs, 16.Jan.2020, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp zapretio sankcijama: Evropa mora da optuži Iran

Vašington -- Američka administracija zapretila je da će uvesti carinsku taksu od 20 odsto na uvoz automobila iz Evrope. Kako su naveli, takse će biti uvedene ako Velika Britanija, Francuska i Nemačka zvanično ne optuže Iran za kršenje nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, preneo je Vašington post izjavu neimenovanog evropskog zvaničnika.   U tekstu se podseća da su te tri zemlje u utrorak pokrenule mehanizam za rešavanje spora, koji bi mogao da dovede do zvanične optužbe protiv Teherana za kršenje uslova sporazuma i do obnavljanja ukinutih sankcija Ujedinjenih nacija.   Iran je kritikovao taj potez, nazivajuci ga strateškom greškom. List navodi da nije jasno da...

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran za manje od godinu dana do NUKELARNOG ORUŽJA: Evropa preduzima hitne korake, a u tome se služi Trampovom TAKTIKOM

Izvor: Blic, 16.Jan.2020

Francuska, Velika Britanija i Nemačka pokrenule su mehanizam za rešavanje sporova u okviru Iranskog nuklearnog sporazuma (JCPOA), što bi moglo da dovede do ponovnog nametanja sankcija Ujedinjenih nacija Iranu i kolapsa dogovora iz 2015. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.