Tramp ima prednost: Vašington pokreće trgovinsku istragu protiv Brisela

Izvor: B92, 22.Nov.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp ima prednost: Vašington pokreće trgovinsku istragu protiv Brisela

Vašington -- Administracija predsednika SAD Donalda Trampa razmatra pokretanje nove istrage protiv EU u vezi sa trgovinom, javio je "Politiko".

Prema rečima neimenovanih izvora, to znači da neće biti novih carina na uvoz evropskih automobila u SAD, ali će EU biti podvrgnuta mnogo široj istrazi.

"To će stvoriti takvu situaciju u kakvoj će predsednik još godinu dana imati prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u odnosu na EU", istakao je izvor, prenosi RTRS.

"Politiko" piše da bi nova istraga mogla biti brža i da će, navodno, biti obuhvaćene brojne evropske industrije, preneo je "Sputnjik".

Državni sekretar SAD Majkl Pompeo izjavio je ranije da bi u Vašingtonu voleli da ne postoje prepreke trgovini sa evropskim zemljama i da Amerika želi da pojača trgovinu sa Evropom, ali da bi trgovina trebala da bude izgrađena tako da obe strane mogu da se obogate.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.