Tramp: Vašington sankcionisao ruskog agenta koji je hteo da diskredituje Bajdena

Izvor: Beta, 11.Sep.2020, 00:41

Tramp: Vašington sankcionisao ruskog 'agenta' koji je hteo da 'diskredituje' Bajdena

Sjedinjene Države su u četvrtak sankcionisale jednog Ukrajinca za koga se smatra da je "agent Rusije", zbog pokušaja da "diskredituje" Džoa Bajdena postupcima koji navodno inkriminišu tog demokratskog predsedničkog protivkandidata Donaldu Trampu na izborima 3. novembra, preneo je sam Tramp."Andrej Derkač, poslanik Parlamenta Ukrajine, aktivan je ruski agent više od deset godina, stalno u bliskom kontaktu s ruskim obaveštajnim službama", navodi se u saopštenju američkog Ministarstva finansija.Američka vlada ga optužuje da je uključen "u strano mešanje u pokušaju da podrije predsedničke izbore". Ta "tajna" operacija koju je "režirala Rusija" da bi "uticala na mišljenja američkih glasača", trebalo je da "kulminira pre samog dana glasanja", ocenio je u drugoj izjavi šef američke diplomatije Majk Pompeo. Po Ministarstvu finansija, "upozorenje Moskvi i njenim predstavnicima je jasno: te aktivnosti se neće tolerisati".Andrej Derkač se krajem 2019. godine susreo s Rudijem Djulijanijem, ličnim advokatom predsednika Trampa u nastojanju da dokaže navodna dela korupcije koja su Džo Bajden i njegov sin Hanter počinili u vezi s Ukrajinom.Taj ukrajinski poslanik je potom, u maju ove godine, objavio montažu snimaka telefonskih razgovora iz 2016. godine Džoa Bajdena, tadašnjeg potpredsednika Sjedinjenih Država, i tadašnjeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka. Trebalo je da taj snimak podrži tvrdnju o korupciji.Ministarstvo finansija SAD, međutim, ističe ...
Pogledaj vesti o: Vašington,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DONALD TRAMP PORUČIO: Vašington sankcionisao "ruskog agenta" koji je hteo da "diskredituje" Bajdena

Izvor: Kurir, 11.Sep.2020

Sjedinjene Države su u četvrtak sankcionisale jednog Ukrajinca za koga se smatra da je "agent Rusije", zbog pokušaja da "diskredituje" Džoa Bajdena postupcima koji navodno inkriminišu tog demokratskog predsedničkog protivkandidata Donaldu Trampu na izborima 3. novembra, preneo je sam Tramp.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.