Tarife teške 2,4 milijarde dolara: Kina traži dozvolu STO da uvede sankcije Americi

Izvor: B92, 21.Okt.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tarife teške 2,4 milijarde dolara: Kina traži dozvolu STO da uvede sankcije Americi

Ženeva -- Kina je zatražila danas od Svetske trgovinske organizacije (STO) dozvolu za uvođenje uzvratnih sankcija protiv SAD vrednih 2,4 milijarde dolara.

Razlog je, kako je saopšteno, nepoštovanja presude STO vezane za tarifni spor koji datira još iz vremena bivšeg američkog predsednika Baraka Obame.

Apelaciona komisija STO je u julu saopštila da se zvanični Vašington nije u potpunosti pridržavao presude te organizacije i da bi se mogao suočiti sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kineskim sankcijama ako ne ukine određene tarife koje krše propise STO, prenosi agencija Rojters.

Kina je još 2012. godine pokrenula spor pred STO, u nastojanju da ospori američke antidamping carine na kineske proizvode, uključujući solarne panele, čelične cilindre i proizvode od aluminijuma. Izvoz tih proizvoda je Kina u to vreme procenila na 7,3 milijarde dolara.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina traži dozvolu Svetske trgovinske organizacije da uvede SANKCIJE Americi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2019

Amerikanci ne prestaju sa kršenjem propisa STO..Kina je zatražila danas od Svetske trgovinske organizacije (STO) dozvolu za uvođenje uzvratnih sankcija protiv SAD-a, u vrednosti 2,4 milijarde dolara, zbog, kako je saopšteno, nepoštovanja presude STO vezane za tarifni spor koji datira još iz vremena...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tarife teške 2,4 milijarde dolara: Kina traži dozvolu STO da uvede sankcije Americi

Izvor: Capital.ba, 22.Okt.2019, 08:47

ŽENEVA, Kina je zatražila juče od Svjetske trgovinske organizacije (STO) dozvolu za uvođenje uzvratnih sankcija protiv SAD vrednih 2,4 milijarde dolara. Razlog je, kako je saopšteno, nepoštovanja presude STO vezane za tarifni spor koji datira još iz vremena bivšeg američkog predsjednika Baraka...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.