Svetski mediji pišu da se protiv Jeremića vodi hajka

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svetski mediji pišu da se protiv Jeremića vodi hajka"

Vašington Post, Njujork Tajms i drugi mediji pišu da se protiv Vuka Jeremića u Srbiji vodi hajka u vezi sa suđenjem Patriku Hou, saopštila je Narodna stranka.

Navodi se da se hajka vodi i to uprkos činjenici da zvanični dokument američkog državnog tužioca pokazuje da Jeremić nije niti osumnjičen, niti ikada tražio bilo kakav dogovor sa američkim vlastima.

Asošijeted Pres ističe, dodaje se u saopštenju, da su novinari ove agencije imali uvid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dokument koji je potpisao državni tužilac Džefri Berman i prenosi izjavu Jeremića u vezi sa brutalnom kampanjom koja se u Srbiji protiv njega vodi, a u vezi sa procesom suđenja bivšem ministru unutrašnjih poslova Hong Konga čime se nanosi šteta ugledu Srbije u svetu.

„U Srbiji je ceo proces prikazan kao da se meni sudi, a za mene je izuzetno značajno da se skine ljaga sa imena Srbije“, rekao je Jeremić za Asošijeted pres.

Kako navodi Narodna stranka, AP i Vašington post podsećaju i da je Jeremić lider opozicione Narodne stranke u Srbiji, ističu da je njegovim svedočenjem završena njegova uloga u ovom procesu kao i da se očekuje da će suđenje Patriku Hou trajati naredne dve sedmice.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.