Iranski komandant: Imamo moć da razbijemo Ameriku

Izvor: RTS, 03.Jan.2020, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranski komandant: Imamo moć da razbijemo Ameriku

Iran ne ide ka ratu, ali se ne boji bilo kakvog sukoba, izjavio komandant Revolucionarne garde, general Hosein Salami.
Ova izjava je usledila posle optužbe SAD i njenog predsednika Donalda Trampa da Teheran stoji iza antiameričkih protesta u Iraku i napada na Ambasadu SAD u Bagdadu, prenela je agencija Tasnim.

"Ne vodimo zemlju u rat, ali se ne bojimo nijednog rata i kažemo Americi da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << korektno razgovara sa Irancima. Imamo moć da ih razbijemo više puta i nismo zabrinuti", izjavio je general Hosein Salami.
Tramp je u utorak optužio Iran za organizovanje demonstracija ispred američke ambasade u Bagdadu rekavši da će Teheran biti odgovoran za sve što se bude dogodilo.
Desetine besnih demonstranata koji pripadaju iračkim šiitima upali su u ponedeljak u Ambasadu SAD u Bagdadu. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Važan iranski komandant ubijen "po nalogu Trampa", Teheran najavljuje odmazdu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2020

Komandant elitne jedinice Kuds Iranske revolucionarne garde, general Kasem Sulejmani, poginuo je u američkom napadu u Iraku...Pentagon je potvrdio da je Sulejmani ubijen "po nalogu predsednika" Donalda Trampa...General Sulejmani je pogođen u američkim vazdušnim udarima dok se vozio sa aerodroma u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.