Stoltenberg: Sastanak u Vašingtonu prvi korak u pravom smeru

Izvor: RTS, 17.Jun.2020, 22:31

Stoltenberg: Sastanak u Vašingtonu prvi korak u pravom smeru

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozdravlja inicijative za nastavak dijaloga Beograda i Prištine kao jedinog puta ka rešenju kosovskog problema.
"Pozdravljam činjenicu da Beograd i Priština razgovaraju, jer je jedini način da se reše izazovi u regionu i neslaganja oko Kosova – u razgovorima o političkom rešenju", poručio je Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je nakon dvodnevnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovora ministra odbrane NATO-a poručio da ne želi da spekuliše o ishodu sastanka predstavnika Beograda i Prištine u organizaciji SAD 27. juna, ali i naglasio da pozdravlja dijalog.
"Ne mislim da je to lako, ali je važno da se sastanu. Važno je da se nakon dugog perioda bez pravog sastanka izgleda dijalog nastavlja i to je prvi korak u pravom smeru", poručio je Stoltenberg.
Ocenjuje da su i Beograd i Priština prepoznali da se tenzije moraju smanjiti i da se mora naći put za napredak.
Generalni sekretar NATO-a naglašava da Alijansa nastavlja da bude prisutna na Kosovu sa tri do četiri hiljade pripadnika koji obezbeđuju sigurno okruženje za sve.
Pogledaj vesti o: Vašington,   NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO se oglasio povodom dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: B92, 17.Jun.2020

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenbreg kaže da pozdravlja incijative za nastavak dijaloga Beograda i Prištine kao jedinog puta ka rešenju kosovskog problema..."Pozdravljam činjenicu da Beograd i Priština razgovaraju jer je jedini način da se reše izazovi u regionu i neslaganja oko Kosova u razgovorima...

Nastavak na B92...

Stoltenberg: Pozdravljam što Priština i Beograd komuniciraju jedni sa drugim

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2020, 12:07

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozdravio je sastanak lidera Srbije i samoproklamovanog Kosova, planiranog za 27. jun u Sjedinjenim Američkim Državama, ali smatra da dijalog "neće biti lak".. „Pozdravljam što Priština i Beograd komuniciraju jedni sa drugim. To je jedini način...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.